Sony Computer Entertainment ще предложи своя шлем за виртуална реалност PlayStation VR тази есен, потвърди компанията. Джаджата ще дебютира на пазара през октомври 2016 г. на цена 399 евро в Европа и 399 долара в Съединените щати.

Новината бе обявена лично от изпълнителния директор на SCE Андрю Хаус, който посочи, че в момента повече от 230 студиа и издатели вече работят по игри за VR шлема. Сред тях има както малки независими разработчици, така и някои от най-големите имена в гейм индустрията като 2K Games, Electronic Arts и Ubisoft. Над 50 от тези заглавия, включително Eagle Flight (Ubisoft), EVE: Valkyrie (CCP Games), Headmaster (Frame Interactive), Rez Infinite (Enhance Games), Wayward Sky (Uber Entertainment), RIGS: Mechanized Combat League, Tumble VR, Until Dawn: Rush of Blood и PlayStation VR WORLDS (SCE WWS) се очакват до края на тази година. Освен това е предвидена и напълно преработена VR версия на онлайн шутъра Star Wars Battlefront, която ЕА и DICE разработват съвместно с Lucasfilm.

Не трябва да пропускаме и други иновативни функции на шлема, като кино режима, опцията за 360-градусови панорамни снимки и видео и др.

“След като представихме PS VR по време на 2014 Game Developers Conference, ние получихме огромен отзвук както от геймърите, така и от разработчиците на игри”, каза още Андрю Хаус.

Виж още: Как да избера своя VR шлем?