Слуховете относно цената на PlayStation 5 по-скоро вещаят стартови цени от калибъра на тези, при които стартира PlayStation 3. Тоест между 500 и 600 долара.

Ние обаче вярваме, че настоящото ръководство ще търси начин исканата сума за ден първи да е около стойностите, на които стартира зверски успешният PlayStation 4.

По време на последната среща с инвеститори счетоводният бос на Sony Хироки Тотоки сподели, че адекватна първоначална цена е „най-важната стъпка при разработването на PlayStation платформата“.

Припомняме, че PlayStation 5 ще направи пазарен дебют в края на 2020 година.

Прочети още: Усъвършенстван, удобен, издръжлив: Huawei Watch GT2 (Видео ревю)

Хироки Тотоки допълва още, че „анализът на производствените разходи, достъпната пазарна цена и бързото настаняване на конзолата в домовете на хората“ са изключително важни фактори за Sony, което потенциално може да означава, че японците отново ще гонят по-достъпна цена.

Тотоки обаче дава ясно да се разбере, че Sony все още е „наясно колко са важни печалбите за инвеститорите и пазарният дял“.

Ще опита ли Sony да ни предложи два модела? PS5 и PS5 Pro от ден първи?

Припомняме, че най-малко успешната конзола до този момент на Sony – PlayStation 3, стартира на цена от 600 долара за най-високия модел. С други думи цената е от огромно значение, що се отнася до продажбите на големи количества при конзолните платформи.

Какво предпочитате вие? Sony да избере един модел PS5 на цена от 500 евро/долара или нагоре? Един модел с малко по-занижен хардуер за 400 евро/долара? Или от ден първи да продава PS5 и PS5 Pro съответно за 400 и 500 евро/долара?

Тагове: