Като бранд PlayStation е един от най-популярните в световен мащаб, но не всеки продукт, възползващ се от PS логото, е успешен.

В случая Sony желае да продаде TV стрийминг бизнеса си, носещ името PlayStation Vue, научаваме от The Information.

Според медията японците вече са се свързали с потенциален купувач – фокусираната върху стриймването на спортни предавания FuboTV. Евентуалната покупка ще включва 500-те хиляди потребители на PlayStation Vue и цялата технология на услугата. Количеството потребители обаче не е впечатляващо, съпоставено с конкурентни услуги, независимо че Sony беше един от първите играчи на пазара.

Прочети още: 3.1 саундбар системата, която докара 3D звука от киносалона… вкъщи!

The Information допълва, че услугата продължава да работи на загуба за Sony въпреки константите увеличения на цената – последното е с 5 долара през юли тази година.

Sony изпитва трудности с покачването на цената на програмите, които може да излъчва. Също така за разлика от Hulu например Sony не разполага със същото количество собствено съдържание. Все още не е ясно дали при покупка ще се прехвърлят и вече подписаните договори на Sony с различни телевизионни програми.

От технологична гледна точка PlayStation Vue предлага някои недостъпни за конкурентните услуги екстри. Ако Vue бъде използвана посредством Apple TV, то потребителите могат да гледат четири стрийма едновременно на един екран. На PlayStation 4 лимитът пада до 3.

Трябва да допълним, че PlayStation Vue се предлага единствено на американския пазар, а плановете за разпространение в Европа за момента са замразени.

Тагове: