Minecraft си остава едно от най-големите гейминг имена на планетата и все още се играе от повече хора, отколкото Fortnite или GTA V. Съществува обаче разбирането, че по-голямата част от аудиторията на Minecraft – дори повече от Fortnite – са деца. Елементарната графика и дизайнът тип строител Lego подхранват това разбиране, но според Microsoft това изобщо не е така. Средната възраст на един Minecraft играч е по-висока, отколкото си мислите.  

Според Хелън Чианг средният Minecraft играч изобщо не е хлапе; всъщност средната му възраст е 24 години, което означава, че Minecraft има и доста възрастни играчи.

„Хората понякога се изненадват, че средната възраст на нашите играчи е 24 години. Мисля, че това говори за мащабите на Minecraft. Определено има много деца, които го играят, но всъщност аудиторията е разнообразна“, обяснява тя.  

Все пак Чианг признава, че голяма част от играчите на Minecraft са деца, затова Microsoft трябва да внимава как разработва и рекламира играта – особено когато става въпрос за монетизация.

„Трябва да сме много ясни за това, как планираме да искаме парите на хората в играта.“

Към септември 2019 г. Minecraft има около 112 милиона играчи и продължава да се продава изключително добре, като бе второто най-продавано заглавие през август.

Виж още: Елитна модна къща изработва трофей за League of Legends

Тагове: