Minecraft може и да е комерсиалният титан, когато става въпрос за дигитални светове от типа направи си сам, но дори ветеранът в жанра не може да се мери с явлението Roblox.

Известната дигитална площадка за игри Roblox достигна нов вълнуващ момент в своето развитие – 100 милиона активни месечни играчи. Компанията зад Roblox отпразнува успеха, като пусна набор от ексклузивни аксесоари за играчите, които могат да бъдат свалени безплатно.

„Roblox стартира само със 100 играчи и няколко творци, които черпеха вдъхновение един от друг, за да се превърне в люлка на творчество, въображение и сътрудничество, която продължава да расте“, казва компанията в съобщение до медиите.

Roblox бавно, но стабилно разширяваше общността си, след като стартира през 2005 г., или цели четири години преди Minecraft. Популярността на играта скочи особено през последните няколко години, когато тя получи голямо внимание в YouTube.     

Рапърът Кание Уест дори се облече като Roblox аватар в свой клип.

За сравнение Minecraft има 90 милиона активни месечни потребители и ще разчита на обявената наскоро игра за добавена реалност Minecraft Earth, за да изпревари Roblox в бъдеще.

Виж още: Sony предлага начин да печелите пари, играейки на PS4 (ВИДЕО)

 

Тагове: