Маркетинговата компания NPD Group публикува своите прогнози за най-продавания хардуер и софтуер на 2018 г.

2018-а се очертава като фантастична година за гейм индустрията според анализатора на NPD Мат Пискатела. В блога на компанията Пискатела отбеляза, че многобройни игри тази година успяха да поставят рекорди за съответните поредици. Far Cry 5, God of War, Monster Hunter: World, Dragon Ball: FighterZ и MLB 18: The Show са се представили добре. Хардуерът също така продължава да постига силни резултати, като PS4 надхвърля очакванията и е настоящият водещ модел в единици и долари.

Въпреки това с навлизането във втората половина на годината е време да се предскаже как ще се оформи тя. Въпреки силната му позиция в момента, Пискатела не очаква PS4 да бъде най-продаваната конзола за 2018 г. Вместо това анализаторът счита, че Switch ще изпревари с малко конзолата на Sony благодарение на Pokemon Let’s Go! Pikachu/Eevee и Super Smash Bros. Ultimate. За разлика от Nintendo, Sony няма силно ексклузивно заглавие, което ще се появи по време на празничния сезон, като играта със Spider-Man ще се появи през септември.

Въпреки това Пискатела очаква всички конзоли да се справят изключително добре до края на 2018 г. PS4, Xbox One и Switch се очаква да продадат над 4 милиона бройки в САЩ, като общите продажби на хардуер са 17.5 милиона единици.

От гледна точка на софтуера, Пискатела очаква силна надпревара между Red Dead Redemption 2 и Call of Duty: Black Ops 4, но прогнозира, че дългоочакваното заглавие на Rockstar ще излезе с едни гърди пред следващата част в серията Call of Duty. Ако стане, това ще бъде първият път в продължение на почти десетилетие, когато заглавие от Call of Duty няма да бъде най-продаваната игра на годината. Battlefield V, NBA 2K19 и Far Cry 5 завършват прогнозния топ 5.

Все пак това са само прогнозите на NPD Group и въпреки че те са доста добри в своята работа, е трудно да се предвидят пазарни колебания месеци предварително.

Най-четени
Всички

Galaxy Note 10 с нов чипсет. Вече е властелинът на производителността

125 | 18.07.2019
Още от Play

Извънземен Хитлер язди T-Rex! Сега вече съм виждал всичко (ВИДЕО)

77 | 19.07.2019