Още през декември 2021 г. Samsung обяви разширение на стандарта за дисплеи HDR10+, което е създадено специално за конзолни и компютърни игри, наречено естествено HDR10+ GAMING. Днес, доста повече от година след това съобщение, Samsung обяви първата игра, която ще използва този стандарт.

В съобщение за пресата Samsung заяви, че предстоящата игра The First Descendant на Nexon ще включва поддръжка на HDR10+ GAMING. Samsung и Nexon ще обединят усилията си, за да представят играта и нейната поддръжка на стандарта на изложението Gamescom 2023, което ще се проведе тази седмица в Кьолн, Германия.

Samsung заявява:

"HDR10+ GAMING осигурява на геймърите най-доброто HDR изживяване в игрите чрез по-дълбоки цветове, контраст и яркост. Той също така позволява по-точно изобразяване на детайлите в тъмните сенки и ярките светлини, което позволява на потребителите да се включат напълно в своето игрово приключение".

Понастоящем стандартът HDR10+ GAMING се поддържа от геймърските компютърни монитори Odyssey 7 и по-високите категории на Samsung. Той е наличен и за нейните смарт телевизори 2022 и 2023, по-конкретно на телевизорите Q70 и нагоре, които имат честота на опресняване 120 Hz или по-висока.

The First Descendant на Nexon е предстоящ безплатен ролеви екшън шутър от трето лице, който поддържа до четирима играчи в кооперативен геймплей. Ето и кратко резюме:

"Играчът получава мисия да се бори срещу нашествениците за оцеляването на хората и да защити континента Ингрис. Играчът може да изживее впечатляваща история, като стане по-силен чрез различни мисии и истории, за да открие скритата тайната на Потомците".

Играта се разработва за персонални компютри, PlayStation 5 и конзоли Xbox от сериите S и X. Откритата бета-версия за кросплей на играта ще се проведе от 19 до 25 септември и можете да се запишете за нея на официалния ѝ уебсайт.

Снимка: Unsplash

Виж още: Започнаха тестовете на стрийминг на PlayStation 5 игри от облака в 4K

Тагове: