Официален римейк на контролера на Microsoft за Xbox 360 е на път към геймърите с любезното съдействие на производителя на периферни устройства за игри Hyperkin. Hyperkin планира да пусне отново контролера на пазара като Hyperkin Xenon, кръстен на кодовото име на Xbox 360. Актуализираният контролер е предназначен да бъде верен на оригиналния дизайн, но ще придобие някои модерни функции.

Hyperkin Xenon ще има модернизирано меню, бутони за преглед и споделяне и ще получи 3.5 мм жак за слушалки заедно с USB-C кабел. Ще можете да го получите в някогашното бяло от времето на дебюта на Xbox 360, както и черно, розово и червено.

Hyperkin е име, което може би сте чували преди, ако сте ентусиасти на ретро игрите, или е име, което сте чували, защото знаете как компанията съживи отдавна изгубения Duke: първия гигантски контролер на Xbox.

На 17-годишна възраст контролерът за Xbox 360 все още не е древен... но в сравнение с хардуера, пуснат тази година, той е толкова стар, колкото бяха Sinclair ZX80 или Atari 800, когато се появи Nintendo 64. Или толкова стар, колкото беше Sega Mega Drive, когато излезе Xbox 360. Така или иначе, геймърите скоро ще имат още едно предпочитано оръжие за своите виртуални битки и състезания.

Снимка: Hyperkin

Виж още: Илон Мъск иска да си подаряваме Tesla за Коледа

 

Тагове: