Sony разкри, че предстоящият шлем за виртуална реалност PSVR2 за PlayStation 5 няма да е съвместим с игрите за оригиналния PSVR.

Това каза главният вицепрезидент на PlayStation за потребителско изживяване в платформата Хидеаки Нишино, говорейки в последния епизод на официалния PlayStation Podcast. „PSVR игрите не са съвместими с PSVR2“, обясни той в отговор на въпрос от домакина, „тъй като PSVR2 е проектиран да предоставя наистина следващо поколение VR изживяване“.

Навлизайки по-нататък в подробности, Нишино заяви, че новите елементи на хардуера PVSR2 - проследяване от вътре навън и проследяване на очите, 3D аудио, 4K HDR дисплей и неговия контролер с адаптивни тригери и хаптична обратна връзка - означават, че "разработването на игри за PSVR2 изисква съвсем различен подход от оригиналния PSVR".

Докато оригиналните PSVR игри все още ще могат да се играят на PS5 чрез пуснатия по-рано адаптер на Sony, PSVR2 ще включва своя собствена гама от заглавия, като Horizon Call of the Mountain, Resident Evil 8, No Man's Sky, Among Us VR, Firmament от разработчика на Myst Cyan World и The Walking Dead: Saints & Sinners Chapter 2 - Retribution - всички от които към момента са потвърдени.

Все още няма дата за пускане на PSVR2, но засега се очаква да стартира следващата година.

Снимка: Unsplash

Виж още: Илон Мъск иска да си подаряваме Tesla за Коледа