Въпреки че беше обявена преди цяла вечност, Cyberpunk 2077 е точно толкова далеч на хоризонта, колкото и преди една, две или три години.

Ако сте се чудили точно защо CD Projekt Red не е пуснала демонстрацията на Cyberpunk 2077 от E3 2018 на зажаднелите фенове, възможно е да имаме отговор.

Въпреки че няма съмнение, че показаното демо от Cyberpunk 2077 е впечатляващо, CD Projekt Red просто не смята, че качеството все още е там, където трябва да бъде. Това е така, защото играта все още е в пред-алфа фаза.

Попитан дали играта все още е в алфа, президентът на CD Projekt Адам Кичински заяви: "Не, още по-рано. Затова показваме играта зад затворени врати - това все още не е окончателното качество".

"Това е най-изпипаната част от играта, която имаме, подготвена в известен смисъл само за да я покажем на хора извън компанията."

По време на E3 2018 създателят на настолната Cyberpunk 2020 Майк Пондсмит каза по време на интервю с YouTube канала YongYea: "Изчаках 30 години да получа това, струва ми се. Можете да чакате още няколко години".

Ето клипа, ето и какво да играете, докато чакате Cyberpunk 2077 да излезе: