Участниците в турнира по бойни игри Evo 2023 съобщиха за проблеми с повредени USB портове на PlayStation 5 през уикенда. Играчите се включиха в социалните канали, за да покажат и разкажат за USB аксесоари, които привидно са се нагорещили прекалено много и са се "стопили", когато са били включени към многобройните конзоли PS5 на събитието.

Сегашният инженер на Google (и бивш инженер на Meta и Microsoft) по AR Едуардо Куерво, който заяви, че е присъствал на събитието за първи път тази година, публикува в X (бивш Twitter) снимката по-долу на USB конектора на контролер, който включва разтопени парчета от синия порт на PS5. "Моят не беше единственият контролер, който се разтопи", пише той. "Това е просто ужасно. Трябва да направите нещо за тази липса на разсейване на топлината, особено ако ще използвате PS5 в турнири."

Инцидентът се оказа доста популярен, така че много потребители се присъединиха към оплакванията. "След сета ми [Street Fighter 6] опонентът ми учтиво извади кабела ми, а заедно с него излезе и USB приемникът на PS5", пише потребителят на Reddit u/SyrupyCereal. "Счупи кабела ми Junkfood точно тогава и там! Не разбрах, докато не изиграх първия си мач за [Granblue Fantasy Versus: Rising] и не се почувствах като идиот, че не мога да включа кабела си към PS5. И ето че човекът, който го издърпа по-рано, взе и сувенир от другия PS5."

Не е ясно какво е стояло зад очевидното прегряване. Това далеч не е първият турнир по електронни спортове, в който се използват системи PS5, а и досега не е имало толкова много оплаквания за топящи се портове. Разбира се, състезания като Evo включват крайно необичайни условия, с които повечето собственици на конзоли никога няма да се сблъскат, включително безброй системи, подредени наблизо със задни USB аксесоари (разположени до изпускателните отвори на конзолата), които се включват и изключват през целия трескав уикенд. Освен това някои участници предполагат, че хората са включили неподдържани USB конвертори, което им е позволило да използват несъвместими контролери, които може да са повредили портовете на конзолата.

"Не всички USB портове на устройства са еднакви по отношение на качеството", пише в Reddit потребителят xeleion, който твърди, че е присъствал на събитието. "А за PS5 мачовете някои хора [разчитаха] на конвертори като Wingman, тъй като техните стикове не са съвместими с PS5." Те също така изчисляват, че през целия уикенд в зоната на конгреса е имало комфортни 20 до 22 градуса по Целзий и че организаторите на събитието не са рискували. "По време на финалите всеки път когато имаше рекламна пауза, те сменяха PS5 с друго устройство, вероятно просто за да сведат до минимум опасенията."

Снимки: Unsplash и Eduardo Cuervo / X

Виж още: Baldur's Gate 3 чупи рекорди и конкуренти в Steam

 

Още от Play