Първата игра Half-Life от 13 години насам може да се окаже мега хитово приложение за VR. В 23-те дни, откакто Valve обяви Half-Life: Alyx, първата си VR игра с пълна дължина, шлемът Valve Index на компанията непрекъснато е номер едно в списъка на най-продаваните в Steam - до вчера, когато друга VR игра, наречена Boneworks, го надмина.

Въпреки че Alyx може да накара някои да похарчат сериозни пари за VR, компанията казва, че това ще бъде традиционна Half-Life игра по някои ключови начини: ще бъде линейно приключение от начало до край и ще ви позволи да запишете играта си, когато пожелаете. Valve също така предполага, че ще можете да я играете часове наред, въпреки че ще носите шлем, който е физически свързан към компютър.

"Обикновено виждаме, че онези, които тестват играта, прекарват 2-3 часа, преди да си направят почивка", казва програмистът Робин Уокър. Докато екипът първоначално е проектирал играта да се играе в по-кратки сесии, Valve вижда, че първите реакции на играчите често са били положителни и те играят по-дълго.

За разлика от Half-Life и Half-Life 2 в момента няма Deathmatch или други мултиплейър режими в разработка.

Накрая той поясни, че за момента не разработват PSVR версия, но не изключва такава в бъдеще.

"Не отхвърляме нищо".

Поддържаните шлемове са Valve Index, HTC Vive, Oculus Rift и Windows Mixed Reality.

Виж още: Междузвездна индустрия – най-успешните Star Wars продукти, които не са филми

 

Тагове: