През годините Nintendo създаде някои от най-големите иновации в гейминга, като аналоговия стик и вибриращата функция, но имаше и грешни ходове като Virtual Boy. Къде ще попадне най-новата идея на компанията, ще покаже само бъдещето, но за момента тя е повече учудващa, отколкото вълнуваща.

Сякаш анонсът на Deadly Premonition 2 като ексклузив за Nintendo Switch не беше достатъчен, та Nintendo трябваше да обяви и нов аксесоар за своята хибридна конзола. Той буквално представлява гумено кръгче с набутан в него Joy-con.

Според Nintendo любопитното устройство е „ново изживяване“, създадено за Switch и дебютният трейлър показва едно щастливо семейство, което буквално се въргаля по земята, държейки странния аксесоар.

Честно казано, не знаем какво друго да кажем. Това изглежда някаква джаджа с жироскоп, използвана за контрол на парти игри като някогашните хитове Wii Sports и Wii Fit. Най-вероятно обаче ще трябва да почакаме до следващия четвъртък, 12 септември, когато Nintendo ще обяви официално какво точно представлява джаджата.

Като всяка конзола на Nintendo, за Switch вече има доста аксесоари, които варират от иновативни до безсмислени; къде ще попадне гуменото колело, ще покаже само времето.

Виж още: Две от най-добрите Star Wars игри изгряват отново на вашия PS4 (ВИДЕО)