В интернет се появиха изтекли изображения на протипен VR шлем, който се разработва от Valvе.

Снимките излязоха в сайта Imgur вчера, но според часовника на настолния компютър на заден фон те са направени през юли 2018 г. Кадрите са напълно непроверени, но имайки предвид автентично изглеждащите елементи, техният комплексен характер и логото на Valve, отпечатано върху платките, ако шлемът не е истински, то става въпрос за изключително добър фалшификат.

Ако погледнем снимките отблизо, ще видим вградени слушалки и SteamVR сензори, както и две камери, което подсказва, че шлемът ще предложи по-голямо зрително поле от сегашния НТС Vive. Между двата шлема има и други сходства, което е нормално предвид партньорството между Valve и НТС.

Информацията гласи, че новият шлем ще има 135-грудасово зрително поле с висока резолюция и ще се предлага с чифт контролери.

Valve вече разкри, че работи по VR игри, а черешката на новия слух е, че премиерата на шлема ще бъде придружена с нова Half-Life VR игра. Подобна информация не може да остави безразлични милионите геймърски сърца, но друг е въпросът, дали игра във виртуална реалност всъщност е желаното от тях продължение на поредицата – може би това е по-добре от нищо. Все пак не са отскоро спекулациите, че Valve пазят третата част на легендарната серия именно за VR средата.

Най-четени
Всички

Huawei към Тръмп: „Не искаш да ни караш да се конкурираме с Google”

290 | 19.08.2019
Още от Play

Syfy спира сериала "Криптон" след 2 сезона

31 | 18.08.2019