Анонсът на Red Dead Redemption 2 възбуди духовете на милиони геймъри, тъй като за трети пореден път в уестърн серията Rockstar пренебрегва РС като платформа.

Новата игра бе обявена само за PS4 и XBOX One и закономерно има фенове, които не са доволни от това. Затова появата на петиция, насочена към пускането на РС версия на играта, бе въпрос само на време. Тя се появи на сайта Change.org и се нарича Rockstar: Release Red Dead Redemption 2 on PC. До момента тя е подкрепена от над 15 000 души, но целта ѝ е поне 25 000 имена.

Петициите на Change.org нямат особено влияние, освен да показват някои нагласи. Преди време там имаше и искане за появата на Bloodborne за РС, на което създателят на PS4 ексклузива Ясухиро Китао просто отговори:

"Ако искате да играете Bloodborne, купете си PS4".

Rockstar по традиция не поддържа особено много РС, като повечето ѝ игри или не се появяват за компютри, или правят това под формата на закъснели портове. Така например на Grand Theft Auto V бяха необходими почти 20 месеца след премиерата ѝ за PS3 и XBOX360, за да достигне РС геймърите.

Виж още: Rockstar Games официално обявиха Red Dead Redemption 2, излиза през 2017 г.