Новата ревизия PlayStation 4 Pro не е отговорът на Sony към Project Scorpio на Microsoft и японската компания не счита XBOX One за заплаха. Тя обаче гледа не на друг, а на PC-то като на конкурент. Това твърди шефът на Sony Interactive Entertainment Андрю Хаус, според когото именно тази платформа е била един от решаващите фактори, поради който Sony се реши да пусне нова и по-мощна версия на PS4.   

“Видях статистически данни, че към средата на всяко конзолно поколение играчите, които държат най-много на графиката, започват да мигрират към РС, защото очевидно там възможностите са най-големи”, казва Хаус, цитиран от Video Gamer.

“Искахме да запазим именно тези хора в нашата екосистема, като им дадем графично качество от най-висок вид. Ето защо крайният резултат от тези разсъждения бе появата на PlayStation 4 Pro и възприемането на по-визуално ориентиран подход към подобренията в игрите.”

Доминиращата позиция на PlayStation 4 на пазара кара Sony да отхвърля евентуалните притеснения от конкуренцията на Microsoft. До момента от PlayStation 4 вече са продадени над 40 милиона бройки и компанията се надява да реализира още 20 милиона продажби до края на следващата година.

“На този етап вече имаме доста добро разбиране за набраната инерция и сега е моментът PlayStation 4 Pro да предложи нещо ново, иновативно и малко различно.”

Виж още: Super Mario Run лесно може да надмине 1.5 млрд. сваляния за iOS и Android

Тагове: