Всички знаем кой е Никола Тесла. Сърбинът с американско гражданство често е описван като най-значимия учен и изобретател на модерната епоха. Но какво е общото между него и най-новото steampunk приключението The Order: 1886? Общото е, че главният герой в играта е именно знаменитият учен.

Ready at Dawn е студиото, което стои зад предстоящия шутър от трето лице. А историята в The Order: 1886 се върти около битката между хора и върколаци, или ликани, както ги наричат създателите на играта.

Действието се развива във викториански Лондон, където бързото развитие на индустриалната революция е създало нови технологии и джаджи.

"Знаете ли, през 80-те години на XIX век в Лондон са се случили няколко невероятни събития. Бедните и безработните са започнали да се надигат срещу висшата класа, британското правителство е почнало да предприема мерки спрямо Ирландия и въобще целият район е обхванат от някакво безпокойство и напрежение", обяснява Дж. Голдбърг, мениджър в Ready at Dawn в интервю за Polygon.

"Това беше идеално място за нас да разгърнем визията си за играта и фантазията за битката между хората и получовеците - среда, в която са се случвали толкова много събития едновременно, че ликаните е можело да бродят по улиците незабелязано от другите - не и, разбира се, от хората, които са тръгнали на лов за тях."

Рицарите на ордена, които се бият срещу ликаните, имат предимство - свръхестествен елемент, наречен Black Water, който им позволява да се движат по-бързо и да се лекуват по-бързо. Те също имат разнообразна гама от сложни стиймпънк оръжия, които са създадени не от кой да е, а именно от Никола Тесла. Няколко примери включват пушка, която изстрелва облаци от алуминиев оксид, и Arc Gun, която изстрелва мълнии.

Първо обявена на E3 2013, The Order: 1886 трябва да се появи на 20 февруари 2015 година. Вижте и страхотния трейлър:

 

 

Виж още: Rise of the Tomb Raider е временно ексклузивна за Xbox One