Само ден след анонса на нова стрийминг платформа от Google, Microsoft също загатна, че Stadia няма да бъде единствената платформа за стрийминг на видеоигри. Разбира се, трябва да припомним, че Sony предлага подобна услуга от 4 години - PSNow.

„Google направи голям анонс, а ние имаме няколко месеца до Е3, когато ще направим своя“, пише в имейл до своите служители шефът на Xbox Фил Спенсър.

Спенсър, разбира се, намеква за собствения проект xCloud на Microsoft. Компанията възнамерява да направи публични тестове на услугата тази година, което ще я сблъска директно със Stadia, която също трябва да заработи през 2019 г.

„Техният анонс е потвърждение за избрания от нас още преди две години път. Днес видяхме как един голям наш конкурент навлиза на геймърския пазар“, продължава Спенсър.

Според него необходимите за успеха съставки са съдържание, общност и облачни технологии.

Битката за това, кой ще се превърне в Netflix на гейминга, навлиза в следващата си фаза. Google обещава игри в 4К резолюция и 60 кадъра в секунда и интеграция на YouTube и Google Assistant.

Това води до сериозен натиск върху Microsoft да покаже нещо специално на Е3 през юни и Фил Спенсър изглежда уверен, че това ще се случи.

Шест смели теории за това, какво ще се случи в последния сезон от "Игра на тронове"

Тагове: