Ако сте развълнувани от следващия телефон на серията Google Pixel, имаме възможна информация, която да споделим. Според известния с вътрешния си достъп Джон Просър новият телефон Pixel може да стартира на 11 юни 2021 г.

Просър твърди, че не знае кой телефон може да дебютира този ден. Ако обаче датата е точна, почти сигурно това ще е Google Pixel 5a. Юни е твърде рано за премиерата на Google Pixel 6 например и нямаме информация, която да предполага, че през 2021 г. ще има друга линия Pixel.

За съжаление Просър няма абсолютно точните данни, когато става въпрос за изтекла информация като тази. Единствената причина да го споменаваме е, че датата му е толкова конкретна. Като пример в същия Twitter пост, в който той твърди, че това е датата на пускане на новия Pixel, той също така казва, че нов чифт от слушалките Pixel Buds може да дойде в „средата на април“. Не се случва много често Просър да сподели дата, толкова конкретна, колкото тази, която той предлага за Google Pixel 5a.

И все пак датата 11 юни е малко подозрителна. Това е петък, който не е типичен ден за премиери от този тип. Google обича да пуска продукти по-рано през седмицата. Pixel 4a стартира на 3 август 2020 г., което беше понеделник. Всеки телефон Pixel преди това стартира във вторник. Единствената аномалия е Pixel 5, който стартира заедно с Pixel 4a 5G в четвъртък. Така че можете да видите как дебют в петък изглежда подозрително.

Независимо от това скоро трябва да започнем да виждаме повече „течове“, свързани с Google Pixel 5a, и така ще видим дали този ще се окаже достоверен.

Снимкa: shutterstock

Виж още: Google Smart TV ще поддържа и режим "глупав телевизор" за тези, които не обичат модерните технологии