Google X, отделът за изследвания на технологичния гигант Google, обяви, че придобива Lift Labs, компания, работеща над устройства за хора, страдащи от невродегенеративни заболявания като Паркинсон и есенциален тремор. Компанията е най-известна със своята "тремор-анулираща лъжица.”

 

 

Lift Labs обяви сделката в Google+ страницата си, отбелязвайки следното: ”Ние ще продължим да продаваме нашата Liftware система, а Google ще ни дадат възможност да достигнем до повече хора, живеещи с Паркинсон или есенциален тремор. Те биха биха могли да се възползват от използването на тремор-анулиращите устройства всеки ден."

Google потвърди придобиването и добави, че също така ще използва технологията на компанията, за да проучи допълнителни начини да помогне на хората, страдащи от невродегенеративни заболявания.

Оригиналната лъжица на Lift Labs е оборудвана със сензори, които засичат треморите и ги изравняват с около 70 процента. Тяхната технология всъщност е продължение на функциите за стабилизация на изображението в камерите, които компенсират естественото треперене на ръцете, когато правите снимка.

Докато Google X работи над голямо разнообразие от проекти, включително на самоуправляващ се автомобил, интернет балони и Google Glass, тя също работи и над научни проекти за улеснение на живота. Един от пресните примери за това са усилията на Google и Calico да "излекуват смъртта"! 

Тагове: