Интерфейсът и интеракцията в Minority Report ("Специален доклад") винаги са били източник на вдъхновение, както в киното, така и в технологиите. Продукти като Kinect, Wii, и Leap Motion заимстват концепции, използвани от Том Круз във филма, а наскоро Елън Мъск показа и своята визия за бъдещето.

iMotion е иновативен продукт на сингапурската компания Intellect Motion. Тя е стартираща и все още няма сериозен капитал, но се надява идеята й да бъде финансирана успешно в Kickstarter. iMotion контролерите се прикачат към вътрешността на дланите на потребителя и се следят от всякакви камери. Ключово е, че нямате нужда от Kinect или друг скъп аксесоар — iMotion работи достатъчно добре и с вградената уеб камера в ноутбука ви. Ако бъде финансирана успешно, компанията обещава и съвместимост с таблети. Периферията може да се използва както за игри, така и за сложна навигация и създаване на съдържание.

Отвореният й характер позволява разработчиците да създадат широк набор от софтуер, възползвайки се от SDK-то. Посетете страницата на проекта в Kickstarter тук.