Представяме ви новият Objet500 Connex3 3D принтер на Stratasys, струващ „скромните“ $ 330 000 щатски долара! Но ако за момент оставим цената настрана, то задължително трябва да споменем, че за разлика от досегашните 3D принтери, той има потенциала да създава много повече от черно-бели фигурки. В действителност, от компанията казват, че това е първата машина в света, която е в състояние да създаде цветни обекти от гъвкави материали.


Objet500 Connex3 3D принтерът използва каучук и пластмаса като основни материали, макар че според Stratasys с различни комбинации от материали, той е в състояние да принтира предмети с различни нива на твърдост, прозрачност и непрозрачност. Цветове , междувременно, са произведени от една и съща комбинация от циан, маджента и жълто, които ще намерите и във вашият домашен мастиленоструен принтер у дома.

 

 

s

От техническа страна, принтерът да се справи със слоеве от 16-микрона, предлагайки високо ниво на детайлност и може да изпомпва около 30кг смола на пускане. Пред BBC говорителят на Stratasys заявява, че Objet500 Connex3 3D принтера може да съкрати времето за изработка на модели в промишленият дизайн с 50%. Фирмите, които са готови да се сдобият с новото поколение 3D принтер могат да го направят веднага от официалния сайт на Stratasys, но те ще трябва да почакат до второто тримесечие на 2014г., когато ще бъдат готови печатащите материали.

 

 

 

 

3D принтирани шоколадови бонбони от Hershey и 3D Systems!