На 15 април (т.е. вчера) всеки живеещ в САЩ можеше свободно да се сдобие с Google Glass, естествено срещу „скромната“ сума от 1500 щатски долара. Но докато Google се подготвя за масово пускане на интерактивните си очила на световните пазари, то някои конкурентни компании като Samsung искат да предложат на потребителите възможност за избор.

Новата алтернатива на Google Glass е различна в начина, по който се носи на главата т.е. тя представлява наушник с вградена слушалка и разбира се стърчаща рамка с екран, която свършва пред едното око. Спокойно можем да кажем, че това просто е Google Glass, но разрязан на две части.

И докато интерактивните очила на Google изглеждат като естествен аксесоар, то патентованото от Samsung устройство прилича повече на странна Bluetooth слушалка с екран. Докато я носите, вие ще бъдете в състояние да поемете контрол над вашите филми, музика, видео и дори обаждания и съобщения, чрез синхронизация със смартфона ви.

Дизайнът на така наречения Samsung Galaxy Glass е далеч по-малко натрапчив, отколкото този на Google Glass, което може да бъде от ключово успеха на устройството. Все пак не сме сигурни дали този патент от Samsung някога ще стигне до етапа на масово производство, но се надяваме да видим какви намерения има корейският гигант за този нов пазар от носещи се устройства. Очакваме и нещо повече по темата на IFA 2014, която ще се проведе от 5 до 10-ти септември.

 

Виж още: Samsung с интересен патент за виртуална клавиатура, работеща с добавена реалност.