Qualcomm иска да вгради свои Snapdragon 618 чипове в следващото поколение камери за наблюдение дома, за да ги направи по-способни. С тази допълнителна мощ камерите би трябвало да работят много по-бързо и да обработват данните сами, а не да ги изпращат в „облака“.

Qualcomm казва, че много от камерите за наблюдение днес изпращат записаните данни за обработка в „облака“, което означава, че се губи време. С вграждането на Snapdragon 618 те трябва да могат да анализират изображенията сами. Това ще ги превърне в умни камери, които биха могли сами да разпознаят вашия автомобил, за да се отвори вратата на гаража. Поставянето на Snapdragon 618 във вътрешността на тези камери също означава, че в допълнение към Wi-Fi възможностите те ще имат и LTE съвместимост.

Първите камери със Snapdragon 618 трябва да пристигнат през 2016 година. Тъй като Qualcomm е направила само референтен дизайн, това означава, че компанията не възнамерява да прави сама тези камери. По-скоро другите производители ще трябва да се обърнат към Qualcomm, за да използват този дизайн и да адаптират своите предварително направени дизайни.

В допълнение към своя референтен дизайн за камерите за домашно наблюдение Qualcomm също въвежда два модема, предназначени за Интернет на нещата (IOT) устройства. Техните имена са MDM9207-1 и MDM9206. Те са важна стъпка на Qualcomm в света на Интернет на нещата. И двата LTE модема имат ниска мощност, т.е. няма да харчат много от ресурсите на батерията.

 

Прочетете още: Qualcomm създаде бордови компютър за дронове