Стилусите така и не „умряха“, без значение какво ни казваха различни технологични „експерти“. В действителност те продължиха да се подобряват с нови идеи и технологии, които ги тласкат към светлината на прожекторите по начини, които не сме си представяли преди няколко години. Подобно на новата Ultra Sound Notepad технология на Qualcomm.


Интерактивните писалки на Samsung Galaxy Note 3 или Nvidia Tegra Note са прекрасен пример за това, колко реалистично е писането или рисуването върху сензорни екрани. Но от Qualcomm отиват с една стъпка (или две) по-напред, защото вие всъщност ще рисувате или пишете върху истинска хартия, а в същото време информацията ще се изпраща в реално време директно към вашето устройство, оборудвано със Snapdragon процесор.

Ultra Sound Notepad технологията използва миниатюрни ултразвукови микрофони, вградени в писалката, които отчитат вибрациите от писеца по време на писане или рисуване на реална хартия. След това Snapdragon процесорът анализира тази информация и я превръща в дигитализирано съдържание на екрана, където тя може да бъде използвана.

Това е наистина невероятен пробив, защото потенциалът за прилагане в ежедневието е огромен. Само си представете попълването на документи в офиса и досадното им сканиране след това, за да ги изпратите до получателя им. Или за хората на изкуството, при които прецизността при използване на истинска хартия е изключително важна, вместо това да трябва да работят на сензорен екран.

Технологията на Qualcomm не само предоставя лесен начин за съхраняване на въведеното съдържание направо на вашия телефон или таблет, но и разширява възможностите при работа.


Във видеото може да видите демонстрация на Ultra Sound Notepad технологията, при която не само рисувате и въвеждате текст в реално време от хартия на таблет, но и рисувате цветно!
Qualcomm ще даде повече подробности за своята нова технология на CES 2014 този вторник, така че не пропускайте да следите нашият сайт, защото ще отразяваме всички интересни неща от Лас Вегас.

 

 

Вижте и видео демонстрацията на възможностите на Qualcomm Snapdragon 805!