Транспортът, който ни очаква в бъдеще време, се състои не само от супер автомобили и сгъваеми мотоциклети, но и във вида на едноколесните велосипеди от типа на Self-Balancing Unicycle.

Всички сме виждали или знаем, че едноколесните велосипеди често се използват в цирковите представления. Оказва се, че в скоро време всеки един от нас ще може да покара този вид транспортно средство, без да се мъчи да пази баланс върху него, подобно на цирковите артисти.  
Преимуществата на едноколесния велосипед Self-Balancing Unicycle са изразени в ниската му цена, компактност и отсъствие от необходимостта да въртим педали. Седем датчика, жироскопи, акселерометри контролират балансирането при карането му. За ускорение е достатъчно просто да се наклоните напред, а за намаляване на скоростта - назад.  
Движението на велосипеда се осъществява с помощта на електрически мотор, източникът на енергия на който е нанобатерия. Зарядът й е достатъчен за изминаването на разстояние от 20 километра при максимална скорост 16 км/ч. Пълното презареждане на батериите отнема само 2 часа. Теглото на велосипеда е само 13 кг, като той ще може да бъде закупен на цена 1500 долара.