Ако следите слуховете около Apple устройствата, вероятно няма да се изненадате, че голяма част от тях изтичат от производители на аксесоари. Обикновено те получават достъп до подробна информация за новите продукти седмици преди официалното им пускане на пазара, което е необходимо за създаването на съвместими калъфи, поставки, клавиатури и други допълнителни аксесоари. С предварителните данни обаче редовно се злоупотребява.

За да контролира изтичането на информация за нови устройства, Apple подписа споразумения с някои от най-големите производители на аксесоари. Договорите забраняват на компаниите да получават подробности за дизайна на нови продукти от неофициални източници. За нарушителите ще има и наказания – техните продукти няма да се предлагат в магазините на Apple.

Ходът на Apple няма да спре течовете напълно, но ще ограничи изтичането на информация от най-големите компании в областта. Логично е решението да доведе и до по-високи продажби на аксесоарите, произвеждани от Apple, тъй като много компании с ограничен достъп до предварителна информация ще забавят своите продукти.

Видяхте ли носталгичния калъф за iPhone, който го превръща в iPod Classic?

Тагове: