Първа снимка на новия телефон от BlackBerry – А10 „изтече“ в интернет, разпространена от сайта BGR. Според по-ранни слухове, A10 ще наподобява Samsung Galaxy S4. Ако се базираме на снимката – слухът се потвърждава. Новият дизайн е с по-заоблени ъгли спрямо предишните модели на канадската компания – Z10 и Q10.

 

BGR съобщават, че новият флагман ще бъде ориентиран не само към бизнес потребители, но и към почитатели на игри. Според източници това ще бъде „най-мощният BlackBerry телефон“. За това свидетелстват и предполагаемите му параметри – 5 инч. Super AMOLED дисплей, 2GB RAM и двуядрен процесор – предпочетен пред този с четири ядра, тъй като се търси по-дълъг живот на батерията.

 

За момента няма информация за камерата, но се предполага, че ще бъде 8MP. Не е ясно и дали компанията ще има договор с някой гейм производител или ще се използват портове на съществуващи заглавия.

 

Интересно е дали новият модел ще засили продажбите на компанията, която отбеляза спад през първото финансово тримесечие. А10 се очаква да излезе на пазара късната есен.

Тагове: