Call of Duty: Black Ops 6 беше първият трейлър, който Microsoft показа по време на новата си презентация Xbox Games Showcase. Пристигайки като първата Call of Duty игра, откакто компанията придоби Activision Blizzard и свързаните с нея студиа, това заглавие предлага чисто нова кампания, емблематичния състезателен мултиплейър, както и зомби предложение. Гледайте трейлъра на геймплея по-долу.

Black Ops 6 се разработва от студиата Treyarch и Raven на Activision и се твърди, че е в процес на разработка по-дълго от обичайния цикъл на разработка на Call of Duty. Ето как студиата описват обстановката и филмовата кампания:

„Black Ops 6 е шпионски екшън трилър, чието действие се развива в началото на 90-те години на миналия век - период на преход и сътресения в световната политика, характеризиращ се с края на Студената война и възхода на Съединените щати като единствена суперсила. С умопомрачително повествование и необвързан от правилата за действие, това е характерният за Black Ops стил.“

От страна на мултиплейъра Black Ops 6 ще стартира с 16 чисто нови карти, на които ще има играчи 6 срещу 6. Завръща се и режимът Round-Based Zombies с две карти, в които играчите ще могат да се потопят и да оцелеят от ордите. Студиата се стремят да актуализират играта с още карти и други преживявания и след старта.

Освен това Фил Спенсър се появи в стрийма, за да каже, че Call of Duty вече няма да има ексклузивно за платформата съдържание, както е било в миналото. Както беше потвърдено по-рано, Black Ops 6 ще бъде първата игра от франчайза, която ще бъде пусната в Xbox Game Pass без допълнително заплащане. Въпреки слуховете, според които тя ще бъде включена в ново абонаментно ниво, изглежда, че ще продължи да се използва сегашната система за Xbox, PC и Ultimate.

Call of Duty: Black Ops излиза на 26 октомври за платформите PC, Xbox и PlayStation. Предварителната поръчка на която и да е версия на играта ще позволи на играчите да влязат в отворената бета-версия по-рано от останалите, въпреки че точните дати все още не са обявени.

Снимка: Unsplash

Виж още: Apple работи по свой езиков модел за локално ползване директно в телефона ви