Свободното пространство на смартфона ви намалява застрашително? Това не означава, че трябва да се откажете от гейминга в движение. Всъщност съществуват много страхотни игри, които заемат под 50 МВ на телефона и са не по-малко забавни.

Точно така, 50 МВ е всичко, което ви трябва - това е максималното място както за сваляне, така и за инсталация.

1. Drop7

Това е първата игра, която инсталирам на всеки нов телефон, и обикновено първата ми препоръка, когато някой ме попита за наистина зарибяващо заглавие. Ако харесвате математическите игри, то определено Drop7 ще ви допадне.

Играта е нещо като математически Тетрис. В решетка от квадратчета 7 × 7 пада топка, на която е написано число от едно до седем. Вашата задача е да създадете верига от топки, съответстващи на това число. Когато успеете, цялата верига ще избухне, разбивайки сивите блокове наоколо. Повтаряйте упражнението колкото може по-дълго, преди целият екран да се запълни. Има три режима на игра, всяка със собствени класации, за да мерите сили с други геймъри.

Android и iOS.

2. Zombie Smasher

Вероятно Plants vs. Zombies 2 е твърде голяма, за да бъде включена в този списък. Не по-малко забавна обаче е и Zombie Smasher, където, както се досещате от заглавието, трябва да ликвидирате ордите зомбита, преди да са стигнали до вас.

Това е проста, но за сметка на това доста приятна игра. Когато видите зомби, чукнете върху него с пръст, за да се пръсне на парчета. Бъдете внимателни обаче: трябва да избягвате невинните хора, бягащи от немъртвите. Докато напредвате през нивата, ще се сблъсквате с нови видове зомбита, като например зомби-кучета, които променят посоката на движение, или миньорски зомбита, които копаят под земята, за да избягат. Също така имате ограничен брой бонуси, които да ви помогнат в борбата, като бомби или електрически огради.

Android и iOS.

3. Pixel Kingdom

Ако пък си падате по стратегии, тогава Pixel Kingdom е играта за вас. Това е комбинация от tower defense и стратегия в реално време.

Като владетел на царството ваш дълг е да се защитавате от наближаващите вражески групи. Враговете прииждат отдясно, войските ви маршируват отляво и двете армии се сблъскват по средата на пътя. Непрекъснато трябва да набирате нови войници, за да стане войската ви по-мощна.

Докато правите всичко това, трябва да изчислите колко енергия имате, тъй като това определя колко войници можете да изпратите. Играта е отчасти математика, малко стратегия, но най-вече - много забавление.

Android и iOS.

4. ZigZag

Към този списък може да добавите почти всяка игра на Ketchapp. Дело на разработчика са Stick Hero, 2 Cars и други страхотни игри, всяка от които е с размер под 50 МB. Любимата ми е ZigZag, една от най-добрите безплатни игри за 2015 година.

Единственият механизъм в играта е докосване на екрана. Всяко докосване променя посоката на вашата топка наляво или надясно. Топката се търкаля по несигурен път, със стръмни капки от двете страни. Целта е да отидете, доколкото можете, да вземете скъпоценните камъни по пътя си и да не падате. Колкото по-нататък отивате, толкова по-висок е резултатът ви.

Android и iOS.

5. Color Switch

Купете здрав калъф за телефона, преди да инсталирате Color Switch. Предупреждавам ви, че ще ви се прииска да го ударите в земята доста често.

Ето за какво става въпрос: докоснете екрана, за да накарате топката да скочи нагоре. Продължете да докосвате, за да остане във въздуха, докоснете по-бързо, за да скочи по-бързо. Четирите цветни въртящи се елемента блокират пътя ви. Когато цветът на топката съвпадне с една от страните им, можете да минете през нея. След като успеете да преминете веднъж, цветът на топката ви ще се промени, така че трябва да се съчетаете с нов цвят в следващото измисляне.

Android и iOS.

6. Flow Free

Вероятно сте играли Flow Free в някакъв момент. Повярвайте ми, ще се забавлявате много, независимо за кой път я играете. Сещам се за нея на няколко години и изпитвам същото удоволствие, както когато за пръв път ми попадна.

В случай че играта е нова за вас, очаква ви приятна изненада. Пред вас е квадратна решетка с няколко цветни точки, изобразени на няколко блока. Целта е да съединете точките, като имате предвид, че две линии, свързващи цветове, не бива да се припокриват. Играта започва лесно, когато полето е 5 × 5, но се превръща в голямо предизвикателство, след като достигнете 9 × 9 и повече.

Flow Free също има продължение, което е малко над изискването за 50 MB. Ако имате още няколко свободни мегабайта, определено пробвайте и него.

Android и iOS.

7. Bricks Demolition

За да създадете приятна игра, не е нужно да преоткривате топлата вода. Brick-breaker игрите винаги са били на мода. Bricks Demolition е достоен наследник.

Знаете как се играе. Започвате ниво, докато топката се отразява нагоре към редици тухли. Различните цветове тухли имат съответно различна сила, така че някои може да изискват два удара с топката, за да ги счупите. Някои тухли пускат бонуси, които да ви помогнат временно, а вашата задача е топката никога да не падне.

Android

8. Marble Legend

Marble Legend е копие на класическата Zuma, популярна уеб-базирана флаш игра отпреди десетилетие. Не позволявайте на етичната дилема да ви попречи - Marble Legend е по-добрата версия на същата игра.

Редичка от мраморни камъчета се промъква напред към целта. Пускате мрамори в този клъстер, опитвайки се да направите низ от три топчета от същия цвят, за да унищожите веригата. Трябва да унищожите всички топчета, преди да достигнат целта си. По пътя ще получите няколко бонуса и трябва да изберете как най-добре да ги използвате. Например редичката се движи на базата на последната топка, така че, ако бъде прекъсната, предната ѝ част спира, докато мраморите отново се свържат. Трябва да правите това често, за да спечелите повече време.

Android и iOS.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Файловият мениджър на Google за Android най-сетне стана добър

5 | 10.12.2018
Още от Play

Corsair продава „светла“ рам на килограм...

18 | 11.12.2018