Предвид популярността на PC гейминга и растящата с бесни темпове esport сцена, не е изненадващо, че качеството и техническите иновации при мишките растат константно през последните години. Времето за реакция при e-sport заглавията е от основополагащо значение, а дори и обикновените PC играчи търсят алтернативни методи за управление, различни от мишка за 15 лева.

Един от най-големите играчи в брашна на геймърските мишки е Logitech, а в този текст ще ви запознаем именно с пет продукта на компанията, предназначени към играчите. Наясно сме, че алтернативни производители на хардуер също предлагат качествени геймърски мишки, но тук ще се съсредоточим върху портфолиото на гореспоменатата и тачена от българския играч компания.

Стартираме с вечния G305‌следващото поколение Lightspeed безжична мишка, в чиято основа стои оптичен гейминг сензор HERO, който постига едновременно невероятна производителност и безпрецедентна ефективност. Той ви гарантира изключителна ефективност, позволявайки ви да играете в продължение на 250 часа само с една AA батерия. Реално това е същият сензор, който Logitech G слагат и в топ моделите си (разликите в цената идват от вида на батерията, липсата на подсветка, по-малкото бутони). Може да очаквате около 9 месеца употреба при най-висока производителност, преди да се наложи да смените батерията си. Не се безпокойте, G305 има индикаторна светлина, която ви напомня, че остава 15% батерия.

Най-добра за: Шутъри от първо лице (FPS)

Друг скрит коз е възможността да програмирате DPI стойностите от 200 до 12 000 и запазването на до 5 профила в паметта на мишката за бързо изпълняване на команди в ролеви игри. G305 ще издържи над 10 милиона клика на двата основни бутона, разполага и с бутон за средно натискане, бутон DPI и два странични бутона, които могат да бъдат програмирани според вашите желания, като използвате софтуера на Logitech. Разделението на бутоните подобрява комфорта при кликване на мишката и помага да се намали необходимата сила за натискане.

Препоръчителна цена: 99.00 лв.

---

Класикът

Дизaйнът нa G102 Prodigy e вдъxнoвeн oт ĸлacичecĸaтa фopмa нa лeгeндapнaтa и любимa нa peдицa гeймъpи пo цeлия cвят - Lоgіtесh G100Ѕ. G102 cъчeтaвa в ceбe cи мaĸcимaлнa гъвĸaвocт, издpъжливocт и ĸoмфopт и e пoдxoдящa зa eжeднeвнa yпoтpeбa. 

Най-добра за: Върши чудесна работа при всички популярни жанрове

Посредством Logitech Gaming Software може да персонализирате и яркостта на светлината, така че да пасне най-добре на вашия стил и обстановка. Има възможност за прецизна настройка на сензор благодарение на Logitech Gaming Software, избор от 16.8 милиона цвята за подсветка и избиране на чувствителността.

Препоръчителна цена: 49.99 лв.

---

Ергономичният крал на издръжливостта 

На пръв поглед Logitech G502 HERO High Performance Gaming Mouse съчетава в себе си всичко, което е необходимо на един геймър, за да победи в любимата си игра. На втори - също. Това е продукт, който предлага гъвкавост, издръжливост и комфорт. HERO е най-точният сензор на Logitech за игри, който носи прецизност от следващо поколение. С най-бързата обработка на скоростта на кадрите HERO е способен на 400+ IPS в диапазона 100-16 000 DPI с нулево изглаждане, филтриране или ускорение. HERO постига прецизност с едно ниво над конкуренцията и най-последователна реакция, постигана някога. Не забравяйте да персонализирате и да направите настройките за DPI, като използвате Logitech Gaming Software.

Най-добра за: Шутъри от първо лице (FPS), като CS, PUBG, Battlefield и др. MOBA игри. Адски добро решение за всякакъв тип esport игри, при които всяка милисекунда е от значение 

Към мишката вървят пет различни тежести, които са конфигурируеми в предни, задни, ляво, дясно и централно претеглени конфигурации, имащи за цел да ви помогнат сами да откриете баланса. Имате възможност да избирате от пълен спектър от приблизително 16.8 милиона цвята и да синхронизирате осветлението на анимациите и ефектите с другите ви устройства Logitech. Това прави мишката перфектна за динамичните онлайн шутъри и екшън игрите. Основните бутони на G502 са оценени на 50 милиона клика, плетеният кабел и гумираните страни правят мишката най-подходящото и издръжливо оръжие в света на игрите.

Препоръчителна цена: 129.00 лв.

---

Мейнстрийм божество

В напрегнатите моменти времето за реакция може да определи границата между загубата и победата в играта. Множество геймъри - от обикновени играчи чак до еsport професионалисти - могат да разчитат на безжичната технология на Logitech и техните мишки, които да доставят невероятно бърза реакция за всеки, който изисква максимума в своята игра.

Най-добра за: Подходяща за всички популярни жанрове

Пример за това е гейминг мишката Logitech G703 Lightspeed, снабдена с един от най-напредналите оптични сензори на Logitech. Този топ модел идва с оптичен сензор, който позволява едно от най-добрите гейминг изживявания, което пазарът може да предложи. Реално HERO сензорът е най-добрият, който Logitech G са правили досега. Разполагаща с висока резолюция на сензора в диапазона от 200 до 16 000 DPI, мишката предоставя ненадмината точност без значение от скоростта. За още повече прецизност и скорост Logitech предоставят своя геймимг софтуер, с който да нагласиш настройките си. G703 поддържа PowerPlay пада, който дава възможност на мишката да се зарежда, докато играете, и на практика гарантира, че батерията никога няма да свърши (продава се отделно за около 220 лв.).

Препоръчителна цена: 159.99 лв.

---

Светкавицата

Гейминг мишката Logitech G604 LightSpeed е създадена за сериозните геймъри. LightSpeed е ултрабърза и надеждна, като производителността ѝ се ползва с доверие от страна на професионалистите на еsport сцената - а това значи наистина много.

Най-добра за: ММО, MOBA, Battle Royale

Моделът притежава HERO 16K сензор от следващо поколение с резолюция 16 000 DPI. С това цялостно модернизиране на технологията G604 LightSpeed все още запазва същата любима форма. Тя разполага с 15 бутона, които може да програмирате индивидуално, за да имате още едно предимство пред конкуренцията. С един клик може да превключвате между две устройства посредством бързата безжична връзка. Благодарение на HERO 16K сензора батерията издържа до 5 месеца при Bluetooth свързаност. Тоест едър палец горе!

Logitech G604 LightSpeed е задължително попълнение в арсенала ви в Battle Royale, MMO и MOBA игри благодарение на идеалния брой и възможности за конфигуриране на стратегически разположените контроли. Здравият метален скрол позволява превключването между бързо движение и прецизно движение. Той е невероятно удобен за бързо превъртане на дълги документи - нещо, което го има само при Logitech G. 

Препоръчителна цена: 179.00 лв.