Знаем, че PlayStation 5 ще дебютира през 2020 година и че контролерът на конзолата ще предложи нови функционалности под своя капак. Е, вече имаме и идея как евентуално ще изглежда той, след като в мрежата изтекоха пресни патенти на Sony.

На първо четене изглежда много подобно на DualShock 4, което не е изненадващо, предвид факта, че настоящият геймпад на PS4 все още е един от най-добрите на пазара.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

На база патента Dual Shock 5 включва подобен на DS4 D-pad, подобно разположение на бутоните и тъчбара. Захватките обаче изглеждат по-тумбести, а контролерът съдържа и странен квадрат под PlayStation бутона.

В зависимост от ъгъла на графиките изглежда, че DS5 разполага с малко по-къси аналогови стикове, ще се предлага и USB-C порт. Любопитна липса е светещото звено, което силно отличава настоящия Dual Shock 4.

Виж още: 6 страхотни предложения на вече Black Friday цени

Предлагаме ви директни сравнения с DS4 и много добър макет, изготвени от потребител с никнейм gofreak:

---

---

---

---

---

Важно е да подчертаем, че патентът, на който са базирани снимките в този текст, е от 20 март 2019 година. С други думи има реална възможност това, което ще държим в ръцете си в края на 2020 година, да е с различна форма и дизайн. Повече за новостите на новия контролер тук.