Въпреки скандалния си дебют и противоречив прием все още има много геймъри, които биха искали да пробват Cyberpunk 2077. Закономерно някои киберпрестъпници решиха да се възползват от тази възможност и популярността на играта, като пуснаха фалшива мобилна версия на Cyberpunk 2077, която всъщност е малуер.

За това алармира компанията Kaspersky, чиито експерти са открили зловреден софтуер, маскиран като мобилната версия на играта Cyberpunk 2077.

Схемата всъщност е доста комплексна и включва създаването на фалшив сайт, който прилича на Google Play Store и дори има фалшиви потребителски ревюта. Ако инсталирате въпросната версия обаче, всъщност ще се окажете жертва на програма, наречена Coderware, която заключва цялото съдържание на вашето устройство. След това жертвата има само 10 часа, за да плати откуп от 500 долара в биткойни или цялото съдържание ще бъде изтрито. Този малуер е базиран на станалия популярен през пролетта на 2020 г. рансъмуер Black Kingdom за РС.

Това, което трябва да знаете, е, че мобилна версия на Cyberpunk 2077 не съществува и никога не е била обявявана. Всичко, което претендира за нещо друго, очевидно е фалшиво и най-вероятно злонамерено. Най-добрият начин да защитите вашето мобилно устройство е да не сваляте и инсталирате неофициален софтуер или съмнителни Android приложения. Що се отнася до самата Cyberpunk 2077, играта е налична за PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Windows PC и Google Stadia. 

Снимка: CD Projekt RED

Виж още: Видеоигрите са полезни! Това показва последното проучване на университета в Оксфорд