От появата си през вече далечната 2005 г. поредицата Sniper Elite си извоюва една особена ниша в екшън жанра, която ѝ спечели много почитатели. За разлика от традиционните военни шутъри от първо лице действието в Sniper Elite е много по-тактическо, от трето лице и залага на внимателното промъкване по картата, търпението и нанасянето на съкрушаващ удар, когато врагът го очаква най-малко. Неостаряващият геймплей и прочутите "рентгенови" екзекуции на забавен кадър се превърнаха в рецепта за успех, която успява да направи Втората световна война все така интригуващ фон на събитията от поредицата.

Следвайки непосредствено Sniper Elite 4, новата Sniper Elite 5 на английското студио Rebellion ни връща в 1944 г. и подготовката на съюзническия десант в Нормандия. Оттам събитията се развиват с бясна скорост и скоро в сюжета се намесва таен нацистки проект, който заплашва да приключи войната, преди съюзниците да са навлезли в континентална Европа.

Очакват ви дузина големи нива с разнообразен терен, който осигурява възможности за незабележимо промъкване и поразяващи изстрели от разстояние. "Рентгеновата" камера, която показва различните части на тялото, органи и кости, разкъсани от куршумите, е все толкова кървава и спираща дъха. Новост е възможността да играете цялата кампания в кооп режим с ваш приятел, а на свой ред режимът Invasion вдига залога дори още повече, като добавя трети играч, който вече е в ролята на вражески снайпер. Предвиден е и Survival режим за четирима играчи.

РС версията на Sniper Elite 5 вече има престижния резултат от 80 пункта в Metacritic, където се описва като най-добрата част в поредицата. Добрата новина е, че може да я закупите буквално с няколко кликвания на мишката, възползвайки се от офертите на Game Camp. Докато сте на вълна "шутъри", не пропускайте да проверите и останалите предложения на сайта.

Happy gaming!


Снимка: Rebellion

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра