Киното е онова толкова прекрасно и богато изкуство, което спокойно мога да опиша като несекващ кладенец от емоции. Когато гребваме от него с идеята да се забавляваме, получаваме точно това. Когато търсим човешката драма – също можем да я открием, пресъздадена по невероятно истински начин. Има обаче една по-специфична категория филми, които са създадени да носят преди всичко удоволствие за сетивата, а когато това е комбинирано и с добър сюжет или хитроумен сценарий, този филм неминуемо се превръща в обичан хит. Често това са именно т.нар. блокбъстъри (да, думата не е от най-приятните, но те са точно такива – популярни, масови и успешни филми) – една от най-оспорваните категории в годишните ни награди за развлекателно съдържание – HiEnd ECA 2017-2018. Със сигурност вече знаете точно какво е това (ако е така – свършили сме си добре работата), но отново ще кажа – един от гласувалите ще спечели страхотна награда – 55-инчов OLED телевизор Philips. По традиция – можете да го направите тук.

А сега е време за видео дискусия!

Мога да кажа, че годината беше добра за категория „Блокбъстър“. Всичко започна с изненадващия завършек на един герой, който беше сред първите успешни в атаката на Marvel на големия екран. „Логан“ се отличи със запленяващата си сурова визия и драматична съдба на герои, които свикнахме да виждаме на върха – както на силите си, така и над противниците. Продължаваме с „Жената чудо“, който пък показа, че все пак има живот във филмовата вселена на DC, макар и той да беше бързо попарен от „Лигата на справедливостта“. Да, лично мнение, но все още ми е трудно да разбера точно какво се обърка за едни от най-популярните и обичани комиксови герои. Продължението на „Пазителите на Галактиката“ запази приятния хумор от първата част, а симпатичните образи се завърнаха, докато „Тор: Рагнарок“ показа, че може да подобри това постижение. Денис Вилньов ни върна в света на "Блейд рънър", изграден от първоначално от Ридли Скот по романа на Филип К. Дик, а Едгар Райт поднесе една от най-приятните изненади тази година - „Зад волана“.

Кой е блокбъстърът, който ви впечатли най-много? Гласувайте за него на HiEnd ECA 2017-2018. Да спомена отново и наградата, с която ще се отблагодарим на един от вас? Добре – 55-инчов OLED телевизор Philips POS9002.

Тагове: