Собствениците на сгъваеми телефони вероятно ще си спомнят първите няколко пъти, когато са сгъвали и разгъвали телефоните си. Това свиване в стомаха, причинено от притеснението, че стъклото може да се счупи всеки момент, въпреки че Samsung гарантира, че телефонът може да се сгъва над 200 000 пъти през целия живот на апарата. Ето защо YouTube потребителят Mrkeybrd се опита да намери точния брой пъти, които Z Flip 3 може да бъде сгънат, преди да се счупи.

Оказва се, че оценките на Samsung са невероятно консервативни и Galaxy Z Flip 3 оцелява над 418 500 сгъвания, преди пантата - не стъклото - най-накрая да отстъпи и да не може да остане отворена или затворена. Тази панта започна да става ненадеждна след около 325 000 пъти, което все още е с повече от 50% по-дълго, отколкото Samsung оценява телефона.

Тестът, който беше предаван на живо в YouTube от 8 до 13 юни, накара хората да се редуват да сгъват и разгъват най-добрия сгъваем телефон без прекъсване. Към Z Flip 3 беше прикрепено устройство за броене, отметвайки една бройка всеки път, когато телефонът беше сгънат и разгънат. Този брояч се виждаше на екрана през цялото време по време на излъчването.

Цялото видео може да се види по-долу, включително импровизиран тест за падане, след като пантата се поддаде на натиска. Трябва да се отбележи, че експерименти като този не се извършват точно в реални условия - реалната употреба би включвала много повече температурни вариации, особено при по-студено време, когато се предполага, че сгъваемото стъкло може да бъде по-податливо на напукване.

Изводът е, че основният екран на Z Flip 3 търпи много повече сгъване и разгъване поради дизайна си и честотата на използване. В този случай фабрично инсталираният протектор на екрана на Z Flip 3 има нужда от смяна. За щастие на въпросния потребител стъклото отдолу изглежда толкова добре, колкото и през първия ден.

Снимка: YouTube

Виж още: Нова концепция внася емоцията на Galaxy Z Flip в Samsung Flipbook