През 2018 г. Samsung пусна Galaxy Watch. Това беше първият от серията, който не използва възприетата до този момент марка Gear. През 2016 г. например флагманският смарт часовник на гиганта беше Samsung Galaxy Gear S3.

Този часовник се доставя със собствената операционна система Tizen на Samsung. Ранните модели Gear се доставяха с Android Wear, но Samsung изостави тази операционна система доста бързо. Ако набързо прескочим към наши дни обаче, имаме Galaxy Watch 4, който е първият (и единствен) часовник на Samsung с Wear OS.

Един разработчик от XDA-Developers обаче се чуди как би изглеждал Samsung Galaxy Gear S3 Frontier от 2016 г. с Wear OS вместо Tizen. Единственият начин да разберете е да го направите, така че той успя да подкара най-новия Wear OS 2 ROM на устройството и да разкаже за случилото се.

Сега, не се вълнувайте твърде много и не бързайте да изровите стария си часовник и да поставите Wear OS върху него. Разработчикът с прякор parasetam0l признава, че Gear S3 е фундаментално остарял и леко скучен по много начини. Първо, животът на батерията е описан като „лош“, така че това е препятствие номер едно. Часовникът също не може да използва функцията „накланяне за събуждане“, нито GPS или NFC. Дори броенето на стъпки е нарушено.

Положителната страна е, че въртящата се рамка - отдавна любима функция на часовниците на Samsung - работи според очакванията. Възможно е parasetam0l да накара другите идентифицирани проблеми да работят по-добре с течение на времето.

Снимка: YouTube

Виж още: iPhone може най-сетне да премине към USB-C догодина - само 8 години след Android