Очаква се приходите на Apple от абонаментните услуги за музика и игри да скочат с 36% до 8.2 милиарда долара годишно до 2025 г. според доклад на JP Morgan.

Анализаторът на американската инвестиционна банка Самик Чатърджи заяви в понеделник, че платформите Apple Music и Apple Arcade вероятно ще имат комбинирана абонатна база от около 180 милиона до 2025 г., като 110 милиона потребители плащат за музикалните услуги на компанията и 70 милиона за игри.

Стартирана през 2015 г. и сега втората по големина услуга за стрийминг на музика след Spotify, ‌Apple Music‌ се очаква да осигури приходи от 7 милиарда долара до 2025 г. Платформата за платени мобилни игри ‌Apple Arcade‌, която стартира през 2019 г., се очаква да привлече 1.2 милиарда долара. Всички заглавия там се предлагат без микротранзакции или дигитална защита и могат да се играят с популярни контролери като официалните PS и Xbox геймпадове.

Apple не разбива продажбите в своята категория "Услуги", но компанията отчете 19.82 милиарда долара за тримесечието на март. Сегментът на услугите на Apple включва App Store, Apple TV+, Arcade и ‌Apple Music‌.

Снимка: Apple

Виж още: Макети на iPhone 14 показват дизайна на модела (ВИДЕО)