Сега, когато WWDC приключи, следващото събитие на Apple на хоризонта вероятно ще е по повод обявяването на гамата iPhone 14 през септември. Вече знаем доста за това, какво да очакваме, като новините сочат, че серията ще включва iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max.

Ново видео от iUpdate предлага още един поглед към дизайна на iPhone 14, включително новия изрез „дупка + форма на хапче“, по-големи неравности на отделението на камерата и др. Има и някои интересни сравнения с текущите дизайни на iPhone 13.

Това са някои от по-реалистично изглеждащите макетни устройства за iPhone 14, които сме виждали досега. Във видеото от Сам Кол можете да видите, че базовият модел iPhone 14 и iPhone 14 Max са почти идентични с миналогодишните iPhone 13 и iPhone 13 Pro Max.

iPhone 14 и iPhone 14 Max се отличават със същия дизайн на прорези като миналата година заедно със същите алуминиеви ръбове. Трябва да се отбележи, че това е първата година, в която 6.7-инчов “Max” iPhone ще се предлага с по-леки матови, алуминиеви ръбове, а не с по-тежки и лъскави ръбове от неръждаема стомана.

Освен тези подробности се потвърждава още един детайл: както предполагаха предишни слухове, Apple се отказва от типичните си прорези в полза на ново изрязване във формата на хапче.

Тази промяна в дизайна е трудно да се види на макетно устройство по модела на iPhone 14 Pro, тъй като фиктивните устройства не разполагат с екранен панел. Като се има предвид това, една интересна добавка е, че можете да видите как високоговорителят на ухото се вписва в този дизайн.

С iPhone 14 Pro можете да видите, че високоговорителят все още се намира на същото място. Това създава интересно изглеждащ дизайн поради премахването на прореза. Детайлът вече е разположен отделно от прореза поради новата версия на този за сензорите. Това всъщност може да е добре, като се има предвид, че изрезът стана малко по-висок миналата година въпреки намаляването на ширината.

Друга новост, показана във видеото, е по-голямата издутина на камерата на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max. Очаква се iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max да разполагат с подобрен 48 MP сензор за камера, който се предлага в по-голям форм-фактор.

Можете да намерите пълното видео с дизайна на iPhone 14 по-долу. А какво мислите за предстоящото обявяване на дизайна на серията iPhone 14?

Снимка: iUpdate/YouTube

Виж още: Недоволни потребители нападнаха Apple заради липсата на поддръжка на някои устройства 

 

Тагове: