Apple очевидно планира изграждането на собствени сървъри, тъй като се притеснява, че доставеният от обичайните ѝ партньори хардуер може да бъде "опорочен" от трети страни, които на свой ред да добавят или укрият различни уязвимости.

Това твърди сайтът The Information, според който Apple "от известно време е подозирала", че поръчаните от нея сървъри биват прихващани по време на доставката от други страни и така се добавят чипове и софтуер, които "правят сървърите уязвими за неразрешено проникване". Според източниците на сайта компанията била толкова притеснена от потенциалните пробиви в хардуера, че дори изисквала да се правят подробни снимки на всички дъна и да се описва точно функцията на всеки един елемент. Само така може да бъде сигурно, че после не е имало външна намеса.

Подобна новина не е изненадваща, предвид че именно сигурността и криптирането на данните са в центъра на протичащата в момента битка между Apple и Федералното бюро за разследване. Тя се вписва и в появилите се наскоро слухове, че компанията прави нов и потенциално нехакваем iPhone.

Виж още: Google подобрява сигурността на Gmail и засилва системите за предупреждения за хакерски атаки

Тагове: