Битката между Apple и Qualcomm премина в следващата си фаза, след като производителят на чипове депозира исканите от немски съд 1.5 милиарда долара, срещу които Apple да спре продажбата на няколко iPhone модела, уличени в нарушение на някои патенти на Qualcomm за технология за щадене на батерията.  

Докато при предишния подобен случай в Китай Apple не се съгласи с решението на съда и предпочете да пусне софтуерен ъпдейт, с който частично да коригира нарушението на патентите, този път гигантът нямаше избор и iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 и iPhone 8 Plus внезапно изчезнаха от онлайн магазина на компанията в Германия.

Изглежда, че сега Apple не е имала избор и е принудена да спре продажбите на засегнатите модели за територията на европейската държава. Към момента четирите модела са налични само в местния магазин на Amazon и някои други местни вериги.

Засега предстои да видим дали други вериги ще се съобразят с решението на съда от 20 декември. Apple в момента подготвя възражението си, за което мнозина експерти очакват да бъде уважено. Ако стане така, тази гаранция от 1.5 милиарда долара на Qualcomm ще бъде използвана, за да се покрият загубите на компанията за периода, в който продажбите бяха забранени. С други думи войната продължава.

Тагове: