Промените в ръководните постове на BlackBerry продължават. Временният изпълнителен директор Джон Чен се е заел сериозно да промени компанията, съобщават от Wall Street Journal, позовавайки се на „източник, запознат със случая”. Рик Костанцо, изпълнителен вицепрезидент по глобални продажби, ще напусне компанията още в началото на следващата година. Крис Уормалд, който ръководи сливанията на компанията и стратегиите за придобивания, ще остане до края на този месец. И двамата са дългогодишни служители на BlackBerry.

 

Само преди няколко седмици бяха овакантени и позициите на главен маркетинг директор, главен директор по експлоатацията и главен финансов мениджър. Когато новият изпълнителен директор Джон Чен пое компанията, той заявил на служителите, че „Нещата ще станат по-зле, преди да се подобрят. Не всички от вас ще бъдат тук”.

 

Очакват се още промени и още много служители, които ще бъдат освободени от постовете си. В момента компанията разполага с огромна наличност от непродадени телефони. Лошото е, че това скоро няма да се промени. През септември от BlackBerry казаха, че се очаква освобождаването на 4500 oт служителите си, което е около 40% от цялата работна сила на компанията.

 

Новият изпълнителен директор е натоварен с тежка задача – той трябва да спаси телефонния производител, който изпитва огромни затруднения. До този момент Чен направи само едно публично изявление, в което заяви, че BlackBerry е „все още жива”. Очаква се в края на седмицата да бъде неговото следващо изявление, тъй като компанията ще обяви финансовите си резултати за тримесечието.

 От върха до дъното – тъжната история на BlackBerry.

Тагове: