Тази седмица Apple окончателно оценява OLED дисплеите за iPhone 14 преди масовото им производство за нуждите на следващата серия телефони на гиганта, съобщава The Elec.

Твърди се, че въпросните OLED дисплеи са предназначени за стандартния 6.1-инчов модел ‌iPhone 14‌, като масовото производство трябва да започне между юли и август.

Дисплеите са от китайския производител на дисплеи BOE, който беше забъркан в противоречия по-рано тази година, след като Apple откри, че доставчикът тайно е променил ширината на веригата на тънкослойните транзистори на OLED панелите за iPhone 13. След като ръководителите на BOE посетиха Купертино, за да разрешат проблема в разговори с Apple, OLED панелите бяха одобрени за пореден път, не на последно място защото присъствието им във веригата за доставки оказва натиск върху Samsung Display и LG Display да бъдат по-конкурентни и да намалят цените.

Скандалът с промените в дисплея на ‌iPhone 13‌ вероятно ще ограничи броя на дисплеите, които Apple поръчва от BOE, на около пет милиона. BOE се надява да получи одобрението на Apple преди края на юни, но се говори, че доставчикът изостава няколко седмици след Samsung и LG. Въпреки закъсненията с производителите в Китай линията ‌iPhone 14‌ се очаква да стартира както обикновено през есента.

Снимка: Apple

Виж още: Компанията зад чиповете на iPhone започва 2nm процес през 2025 г.