Доскоро руските граждани не можеха да свалят съответния драйверен софтуер за който и да е от техния хардуер на Intel в резултат на изтеглянето на компанията от пазара поради нахлуването на Русия в Украйна.

Установено е обаче, че някои хора са успели да намерят начин да получат достъп до този софтуер благодарение на непряк маршрут за навигация, който заобикаля ограниченията, които са на място, за да попречат на хората да имат достъп до уебсайта на Intel.

Заобиколното решение е следното: ако потребител стигне директно до портала за изтегляне на Intel от друг сайт, като например търсачка, сайтът вече е достъпен отново, докато, когато инвазията започна за първи път, това не беше така.

Intel каза следното относно тази скорошна новина:

Няма скорошни промени в нашите операции; Intel продължава да спазва всички приложими експортни разпоредби и санкции в страните, в които оперира.“

„Това включва спазването на санкциите и експортния контрол срещу Русия и Беларус, издадени от САЩ и съюзническите нации.“

Още от началото на войната в Украйна руските жители са принудени да се справят с много наложени ограничения и различни западни фирми, включително Microsoft, напълно се оттеглиха от дейността си в страната. По този начин гражданите стават неволни жертви както на политиката на Москва, така и на прекалено агресивното поведение на частния сектор, който продължава да бърка военнополитическите проблеми с посегателство върху съвсем други аспекти на социалния и икономическия живот на руснаците.

Снимка: Unsplash

Виж още: Новият стандарт за безжично зареждане Qi2 идва в края на 2023 г.

 

 

Тагове: