Известната банка Goldman Sachs предупреди инвеститорите да се отърват от своите акции в Apple, преди коронавирус пандемията реално да засегне финансовите резултати на компанията. Според анализаторите акциите на Apple вече са с прогноза „продавай“.

Инвестиционната банка, която управлява около 1.8 трилиона долара активи, очаква iPhone продажбите да паднат с цели 36 процента през третото тримесечие на годината. В резултат тя намали своята прогноза за акциите на Apple от 250 на 233 долара. В края на тази седмица акциите на Apple паднаха с 2 процента, което всъщност не е чак толкова много. Банката обаче очаква продажбите да намалеят значително, тъй като опасността от рецесия зрее и ще накара все повече потребители да задържат старите си телефони за по-дълго време.

Анализаторите на Goldman Sachs прогнозират, че поне до ноември няма да видим по-нови телефони от Apple, тъй като инженерната и производствената дейност на гиганта тепърва ще търпят поражения от ограниченията за пътуване в глобален мащаб.

Виж още: Още една причина да си останеш вкъщи – новият брой на GoGuide идва директно на дивана ти

Тагове: