Google и Microsоft имат сложни отношения. Понякога двата гиганта си сътрудничат, а друг път вплитат софтуерни шпаги. В пример за второто Google по не особено деликатен начин моли потребителите на новия браузър Edge да преминат към Chrome, когато използват повечето онлайн услуги на компанията. 

В последните няколко дни Google показва целенасочени съобщения на потребителите на Edge, когато отварят повечето платформи на компанията от Маунтин Вю. Съобщението им препоръчва да свалят Chrome и ги зарибява с допълнителни екстри на този браузър.

Така например, ако отворите Google Docs, ще получите съобщение, че през браузъра Chrome услугата работи и офлайн. Подобни подканящи позиви с логото Switch to Chrome се появяват в търсачката, както и в News и Google Translate – стига да ги отворите с Edge.

Разбира се, тези съобщения реално не вредят на потребителите. Освен това Google има пълното право да показва такива реклами през своите платформи, окуражавайки потребителите да преминат към Chrome. Интересното обаче е, че натрапчивите реклами се появяват само за потребители на браузъра на Microsoft, докато не са налични за други базирани на Chromium браузъри като Opera. Може би новият Edge вече се отразява на потребителската база на Chrome? 

Ние поне сме адски доволни от новия браузър на Microsoft.

Виж още: Chrome с най-важния си ъпдейт за последната година

Тагове: