Миналата седмица Google стартира видео канала YouTube News Wire, за да събира най-важните видео новини от деня и да ни ги предоставя. Сега компанията от Маунтин Вю пусна нов инструмент за журналисти, наречен Google News Lab.

Търсенето в Google е ежедневие за всеки журналист в днешно време (включително и за нас в Hicomm), където намираме информацията, от която имаме нужда. Но тази информация трябва да идва от достоверни източници. Ето защо е създаден и Google News Lab - инструмент, който трябва да помогне на журналистите да си вършат работата.

Вместо да се налага да търсите информация, Google News Lab ще комбинира информация от различни източници на Google, като YouTube, Google Maps и други, с идеята да помогне на журналистите да доразвиват новината си с по-точни подробности. Журналистите също ще бъдат в състояние да намерят тенденции в търсенето по конкретна тема, чрез начин за измерване на значимостта на една тема от цял свят.

Тази услуга не е нещо ново, тъй като Facebook стартира своята услуга Newswire миналата година. Повече за Google News Lab може да научите в официалния блог тук. Вижте и видео представянето на News Lab:

 

 

 

Прочетете още: Вижте какво сънува изкуственият интелект на Google