Google имаше повод за гордост, макар и за кратко. Компанията успя да задмине Exxon Mobil Corp. (най-големият производител на петрол в света) и да се изкачи до позицията на втора най-скъпа американска компания. Лидер остава Apple, пишат от Bloomberg. На четвърта позиция е софтуерният гигант Microsoft. Google е имала по-висока капитализация в рамките на търговския деня, но при затварянето на борсата в Ню Йорк стойността на компанията е намаляла до 395.4млрд. долара, което е малко под тази на Exxon – 395.7 млрд. долара. Apple има пазарна стойност от 463.5 млрд. долара. Четвъртата позиция на Microsoft е гарантирана от 303.5 млрд. долара.

 

Google, която стана публична компания през 2004 г, 84 години след Exxon, успява да печели благодарение на потребителите, които залагат все повече на онлайн услуги и съдържание. Цифрите са големи, а знаете ли откъде идват всичките тези пари? Вече можем да разберем съвсем бързо и лесно благодарение на Ed Bott от ZDNet.

 

Apple:

 

Това, че iPhone е основен източник на печалба за Apple, не е никаква изненада. Интересно е как ще се променят нещата, когато компанията представи своя умен часовник?

 

Google:

 

Отново – без изненади. Ако се чудите какво влиза в графа „Other” (Друго), това е дигитално съдържание и хардуер, който не е свързан с Motorola. Е, в следващите таблици вече няма да фигурира Motorola.

 

Microsoft:

 

Основните приходи на Microsoft идват от търговски лицензи, но с цялата промяна, която компанията се надява да постигне, скоро можем да видим голямо разместване в източниците на приходи.

Google отбелязва игрите в Сочи с болезнен намек.

Тагове: