Серията флагмани Mate на Huawei съществува от години, обикновено доставяйки добре конфигурирани водещи телефони. Китайският производител за съжаление пропусна пускането на серията Mate миналата година поради санкциите на САЩ, но се върна през 2022 г. с новостартиралата серия Mate 50.

Тази година имаме три телефона, а именно Mate 50, Mate 50 Pro и Mate 50 RS. И трите телефона се захранват от 4G версия на Snapdragon 8 Plus Gen 1 SoC и предлагат рейтинг IP68, 66 W кабелно зареждане, 50 W възможности за безжично зареждане и Harmony OS 3.

Телефоните също се отличават благодарение на 50 MP RYYB основна камера и на трите устройства, предлагаща технология с променлива бленда. Huawei казва, че можете да избирате от 10 настройки на блендата, вариращи от f/1.4 до f/4, за разлика от само две настройки на телефони като Galaxy S10.

Huawei също победи конкурентите си, като обяви, че серията Mate 50 поддържа сателитна свързаност чрез китайската сателитна система Beidou. Тази функция ви позволява да изпращате текстови съобщения и информация за местоположение през сателит, въпреки че не можете да получавате съобщения чрез този стандарт за свързване. Опцията е гореща тема в света на мобилните телефони и се очаква да стане част от конфигурацията на все повече флагмани.

По-рано Huawei каза на сайта Android Authority, че днешното стартиране е само за китайския пазар, но че скоро след това ще последва глобално издание. Независимо от това все още няма дума за график за по-широко представяне. Очаквайте стандартния Mate 50 да започне от 4999 юана (~718 долара) за базовия 128 GB модел, докато Mate 50 Pro има начална цена от 6799 юана (~977 долара) за модела от 256 GB. Харесва ли ви моделът Porsche? Тогава очаквайте да платите 12 999 юана (~1868 долара) за единствения 512 GB модел.

Снимка: Xiaomi

Виж още: Huawei навлиза в премиум аудио сегмента в България