Huawei сключи сделка с компанията Bolt, която често наричат европейския Uber. Обтегнатите отношения на Huawei с американските власти оставиха компанията без достъп до услугите на Google и до някои, включително важни приложения. Huawei обаче не губи време и вече започна да попълва своята App Gallery, като дигиталната платформа сега приема първото голямо приложение за споделено пътуване в лицето на Bolt.

Платформата Bolt, която има водеща позиция в Европа, ще бъде достъпна за потребителите на Huawei от следващата седмица през магазина за приложения. Подобно на Uber Eats, освен превоз на хора тя ще осигурява и доставка на храна.

Моделът на Bolt e сходен с този на Uber и приложението има подобна функционалност. Трябва ви само профил и свързана банкова карта и получавате достъп до опции за споделено пътуване с атрактивни цени.

Разликата обаче е това, че Bolt има присъствие в региони, където продажбите на Huawei са най-силни: големи градове в Централна и Източна Европа, Швеция, бившия СССР и Мексико.

Според профила на Financial Times Bolt e третата най-бързо растяща технологична компания в Европа и наскоро събра 109 милиона долара, за да разшири бизнеса си с доставки.

Нейното включване в App Gallery идва в момент, когато общественият транспорт и хранителните покупки се преосмислят заради глобалната пандемия.

Снимка: Huawei; Shutterstock

Виж още: Това е производителят, продал най-много 5G телефони от началото на годината

 

Тагове: